Meteen naar de inhoud
Home » Informatie

Informatie

Wie kunnen er mee?

Iedereen kan meevaren. Als limiet voor kinderen geldt dat ze boven de rand van de mand uit moeten kunnen kijken (ca. 1.20 meter) en het leuk vinden. Een maximum leeftijd is er niet. Wij hebben al veel ouderen in onze mand mogen verwelkomen. Wel moet men redelijk ter been zijn. Heeft u mogelijk beperkingen, neemt u even contact op voor de mogelijkheden.

Wanneer wordt er gevaren?

Wij varen in het zomer seizoen van april tot het weer het toelaat in oktober. Zodra de zomertijd in gaat en de avonden langer worden, wordt er elke avond, bij geschikt weer, gevaren. De start vindt plaats circa twee uur voor zonsondergang. Zodra de atmosfeer stabiel wordt kunnen we opstijgen. Bij harde wind of regen moet er helaas en begrijpelijk een nieuwe afspraak gemaakt worden.

Waar wordt er gevaren?

Wij varen in geheel Nederland. De meeste vaarten vinden plaats in het midden van het land, Enkele van onze vaste plaatsen zijn Utrecht, De Bilt, Bilthoven, Amersfoort, Veenendaal, Amerongen, Leersum, Nieuwegein, Tiel, Buren, Geldermalsen, Culemborg, Gorinchem, Houten en omgeving. Hier is een mooie combinatie van bos, heide, water, weilanden en dorpjes te vinden. Wij plannen hier zeer regelmatig vaarten. Soms kan de piloot uitwijken naar een andere locatie, afhankelijk van de wind richting en wind snelheid. Van belang is een plek om weer veilig te landen.

Hoe verloopt een ballonvaart?

Op de dag van de vaart ontvangen wij om ca. 13:00 uur de laatste weersverwachtingen voor de luchtvaart. Afhankelijk of een mooie en veilige vaart gegarandeerd is, neemt de piloot dan de beslissing of de vaart al of niet doorgang vindt. Tevens krijgt u de locatie en het tijdstip van vertrek te horen. Op de plaats van vertrek wordt de ballon opgebouwd. Hierna kan het avontuur beginnen. De vaart zelf duurt ca. 1 tot 1,5 uur. De piloot beschikt over een grote kennis van de omgeving en kan u gedetailleerde informatie verschaffen over het gebied waar gevaren wordt. Natuurlijk kunt u uw vragen direct stellen. Als het tijd wordt om te landen gaat de piloot een geschikt veld uit gaat zoeken om de ballon veilig aan de grond te zetten. Natuurlijk probeert hij dit zo kort mogelijk nabij een weg of hek van een weiland. Na de landing wordt de ballon ingepakt. Met de start, vaart en landing bent u ca. 4-5 uur onderweg.
De vaart wordt afgesloten met het drinken van een glaasje om de goede landing te vieren. Als herinnering ontvangt u een certificaat. Hierna wordt de terugreis aanvaard.
Familie en vrienden zijn van harte welkom om u uit te zwaaien. Ze kunnen de ballon volgen en achter onze volgauto aanrijden. Deze heeft radio contact met de ballon en navigatie en zal trachten bij de landing aanwezig of direct in de buurt te zijn.
De vertrektijden zijn altijd circa twee uur voor zonsondergang. Als de zonnekracht afneemt en de lucht stabiel wordt kan een ballon pas varen. In de zomermaanden juni en juli verzamelen we om ca. 19:30 uur. De volgende tijden kunt u als referentie aanhouden.
Apr ca. 18:30 uur
Mei ca. 19:00 uur
Jun ca. 19:30 uur
jul ca. 20:00 uur
Aug ca. 19:00 uur
Sep ca. 18:00 uur
Op de dag zelf hoort u afhankelijk van het weer, het exacte tijdstip en locatie van verzamelen.

Welke kleding draagt men tijdens een ballonvaart?

Voor een ballonvaart hoeft u geen extra warme kleding mee te nemen. De ballon gaat met dezelfde snelheid als de wind. Hierdoor is er geen wind in de mand en voelt het warmer aan. Ook de brander en de zon geven warmte. Normale vrijetijdskleding, zoals u die die avond ook buiten op de grond zou dragen is voldoende. Wel dient u veilige kleding te dragen. Geen nylon of brandbare kleding. Bij voorkeur lange mouwen en degelijke schoenen (wandelschoenen)

Tarieven

Wij hanteren de volgende tarieven:

Prijs per persoon per vaart: € 225,-
Premium ballonvaart met eigen ballon (4,5,6 personen): € 1170,-

Voor meer of minder passagiers of speciale wensen, neem contact met ons op.

Naar bestellen: Bestellen

Hoe zit het met de verzekering?

De ballonvaart is verzekerd voor schade die is onderworpen aan de bepalingen van de wet luchtvervoer 1936 met de daaraan gekoppelde wettelijke verzekeringen. De passagiers zijn tijdens de ballonvaart verzekerd. Wij zijn hiervoor verplicht verzekerd. Uw persoonlijke eigendommen (kleding telefoon etc.) is niet verzekerd, Deze neemt u mee op eigen risico.

Hoeveel personen gaan er in een mand?

Wij varen met kleine ballonnen met maximaal 6 passagiers. Dit zijn onze premium ballonvaarten.
U kunt met uw eigen familie of vrienden onze ballon boeken. Er varen dan geen andere passagiers mee.
Mede door corona is het vaak wenselijk om met uw eigen groep te varen in een eigen ballon.
De ballon is niet voorzien van reclame. U kunt mooie foto’s maken.
De premium vaarten zijn er voor 4, 5 of 6 passagiers.

Individuele passagiers varen wij gecombineerd met maximaal 5 of 6 passagiers in één ballon zonder reclame.
U vaart bij ons niet met 12, 20 of 30 personen in een mand

Mag er gefotografeerd of gefilmd worden?

Voor onze passagiers hebben wij een luchtfotovergunning. U kunt hierbij uw camera meenemen in de ballon en zelf foto’s en/of video maken. Wel dient u de aanwijzingen van de piloot op te volgen

Bedrijfs- en reclame ballonnen

Voor bedrijven bestaat de mogelijkheid om reclame en/of passagiers vluchten te verzorgen met uw eigen ballon in uw bedrijfslogo en kleuren op de ballon. Voor veel bedrijven hebben wij tot volledige tevredenheid ballonvaarten uitgevoerd. Heeft u interesse om met een ballon reclame en/of passagiers vluchten te maken, neemt u contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u en kunnen voor u een passende aanbieding maken.

Ballonvaarder worden

Wilt u zelf graag ballonvaarder worden? Wij hebben instructie bevoegdheid en kunnen u opleiden tot ballonpiloot. Eerst een proefles? Meld u aan. Wij bespreken graag de mogelijkheden tot ballonpiloot.

Nachtvaarten en ochtendvaarten

Nachtvaarten en ochtend vaarten zijn in onze standaard planning opgenomen. Veel passagiers vinden het te vroeg om op een mooie ochtend om 5 uur ’s ochtends op het veld te staan. Op verzoek varen wij met een premium vaart in de ochtend

Waarom varen met Kool Balloon?

Bij Koolballoon zult u geen misleidende acties tegenkomen. Wij verhogen onze prijs niet met boekingskosten, administratie kosten, verzendkosten, extra verzekeringen en zijn incl. btw. Ook geen lokkertjes met kinderprijzen en vanaf prijzen om zo lage prijzen aan te kunnen bieden.

Aan organisaties met landelijke kortingsacties doen wij niet mee. Meer dan de helft moet als kosten betaald worden aan zo’n organisatie. U begrijpt dat er weinig kwaliteit voor uw ballonvaart overblijft.

Al onze prijzen zijn inclusief zonder bijkomende kosten, gegarandeerd in een mand met maximaal 6 passagiers. Kleine lettertjes ontbreken bij ons en een ieder krijgt de persoonlijke aandacht die nodig is om een onvergetelijke avond te realiseren. Te laag gehanteerde prijzen kunnen geen volwaardige ballonvaart ervaring bieden.

Op onze website vind u geen tracking cookies en advertenties en gaan we zorgvuldig met uw privacy om. Wij plaatsen u niet op mailinglijsten of delen enige informatie met derden. Alleen wettelijk noodzakelijke data wordt opgeslagen voor de vaart en na de bewaartermijn vernietigd.